Linker

Jevnaker menighet har sin egen hjemmeside som du finner her.

Linker til anbefalte blogger:
Dekodet.    Bjørn Arne Davidsens blogg. Vår tids «myteknuser» i Norge. Har bl.a. skrevet bøkene «Da jorden ble flat – mytene som ikke vil dø» og «Svar på tiltale». Vel verdt å følge med i!
En annen blogg om teologi og vitenskap er Daniel Joachim Klevens blogg. Lesverdig den også.
Eyvind Skeies hjemmeside  Forfatteren og salmedikteren har mange lesverdige betraktninger.
Magne Lerøblogg om ledelse politikk og medier. Og kirke. Meget bra blogg med friske, uredde synspunkter på det som rører seg i samtiden. Hans Ukeavisen Ledelse er også verdt besøk.

Andre linker med interessant teologisk innhold:

Lyst til å se en ganske annerledes, underholdende, fascinerende og bevissthetsutvidende undervisning om Skapelsesberetningen? Som «bare» varer 1 time og 20 minutter? Da kan du klikke deg inn her! Beste jeg har sett og hørt på lenge! På engelsk, men garantert ikke kjedelig! Her gis et lys over hvordan dette fascinerende beretningen skal leses og forståes. Navnet på den unge mann er Rob Bell.

Spennende samtaler:
Has science buried God? Mellom John Lennox og Richard Dawkins.
Ha god tid, den varer 1 time og 20 minutter!
Unbelievable. Hvordan Paulus forandret verden. Mellom Tom Wright og Tom Holland. Den ene teologiprofessor og den andre historiker og ateist.

Et apropos til «palestina»-konflikten. En kristen palestinsk/arabisk biskop forteller. Navn: Elias Chacour. Å lytte til hans budskap er vel verdt anvendt tid. Det er greit å være forberedt på både smil og tårer, det er knapt mulig å ikke bli berørt av dette.

Andre linker:
Knut Jørgen Røed Ødegaard – opprinnelig jevnakergutt – er en kar som jeg har hatt stor glede av å bli kjent med. Møtet med astronomien bringer meg (oss!) til sånne yttergrenser for vår erkjennelse at man kan bli «religiøs» av mindre, mht vår opprinnelse. Hjemmesida hans: astroevents.no er vel verdt et besøk!

Og for dem som ønsker å reise jorda rundt uten kostnad, eller for den del: foreta et «dypdykk» i verdensrommet, er Google Earth også verdt å laste ned.
I New York f.eks. er skyskraperne på Manhattan gjengitt i 3D-format.
En annen artig funksjon tilbudt av Google er Google Maps, hvor du kan «kjøre bil» og se deg om, enten det er storbyer eller et sted som Jevnaker! Det er bare å trekke den gule «fotgjengeren» ut av «skilderhuset» sitt til ønsket sted på verdenskartet, så vil du samtidig se hvor «streetview» har vært og filmet.

 

Mytekalenderen i NRKs P2, ved Terje Nordby, er vel verdt å lytte til. De gangene det er tema knyttet til Jesus og Det nye testamente, eller andre kjente kirkehistoriske skikkelser, er disse korte sendingene mettet av et fortettet bevissthetsutvidende innhold med overraskende innfallsvinkler. Og han kan kunsten, Nordby, med å skjelne mellom Jesus fra Nasaret og den første kristne tid, og hva noen av kirkens maktbegjærlige menn siden presterte å gjøre i Mesterens navn.
Det er her ikke mulig å linke til spesielle datoer da tilgjengeligheten i NRKs nettradio er begrenset i tid. Dessverre.

NRK2 viste 2. mai 2012 dokumentaren om sangeren og foredragsholderen Anne Margrethe Lund, som døde av kreft 16. mai 2008, 39 år gammel. En film om et liv det var umulig å ikke bli berørt av. En link til en av web-sidene om henne, finner du her. Den er vel verdt å studere! AML fant opp ordet «værekraft» – til erstatning for «bærekraft».