Om yngves.com

yngves.com ble opprettet i februar 2011 og er hjemmesiden til Yngve Skaland, pensjonert prest i Den norske kirke. Bor fortsatt i den vakre Hadelandsbygda Jevnaker. Bildet du ser ovafor er tatt av min eldste sønn og viser utsikten fra prestegårdshaven mot Randsfjorden og Nøklebytangen i det fjerne.

Mine ambisjoner med denne hjemmesiden er ikke annet enn et ønske om å dele med leseren en og annen av de preknene jeg har holdt i årenes løp, til ettertanke og forhåpentlig til oppbyggelse, – samt av og til å dele refleksjoner over det som rører seg i tiden. Dette siste er det nok blitt atskillig mindre av, det er så mange som får sagt ting atskillig bedre enn meg selv, se anbefalte linker.
Har du glede av det du finner her, gleder jeg meg over det. Finner du ingenting av interesse er det fort gjort å klikke seg ut igjen…!
Jeg står vel stort sett for tradisjonell teologi, men er ikke bekvem med det å plassere mennesker i bås. Virkeligheten og menneskene i den er for sammensatt til det. Jeg har ikke sansen for den tendensen i tiden som viser seg i medienes tabloide enten-eller, ei heller den ubeskyttede henvisning til «Guds klare ord». Mange av dem som gjør det, ser ofte ikke selv hvor selektiv den henvisningen ofte er i praksis. Den hellige Skrift er en sammensatt «greie» som inneholder også mye problematisk, ved siden av den fascinerende evangeliefortelling om Jesus fra Nasaret. Han er den kristne tros rettesnor og  sentrum. Og når noe er i sentrum, er det åpenbart at andre ting befinner seg i periferien.

Kunne jeg med yngves.com bidra til noe av den samme fascinasjon over inkarnasjonens mysterium som jeg opplever selv, og at Mannen fra Nasaret faktisk har et budskap som angår oss i dagens Norge i det nye årtusen, så er hensikten min oppnådd.
Hvis du, etter å ha lest noe av det som er her, ønsker å sende en hilsen eller en kommentar, må du gjerne gjøre det til yngve[at]yngves.com (hvor [at] byttes ut med @). Eller over facebook.

En stor takk til min kjære bror Bjørn som har hjulpet meg i gang med hjemmesiden min. Han har jeg å takke for layout og tekniske løsninger. Innholdet er jeg helt og holdent ansvarlig for selv.